Make your own free website on Tripod.com

Katso tämä kattava hajuvesi-opas ja opi kölnin veden ja eau de toiletten erot.


Hajuvedet

mojito
mojito
+


Ruoka ei maistu juuri miltään, kun kärsit nuhasta. Syynä on se, että ruuan mausta 80% koostuu sen hajusta, ja vain 20% siitä, miltä ruoka tuntuu suussasi (lämmin, pehmeä). Voit valita ravintolassasi itsellesi mieleisen ruuan. Miksi et voisi siis haistella itsellesi mieleistä hajuvettä?


Samalla tavoin, kuin ruokakin vaikuttaa mielialaamme ja tuo mieleemme muistoja, voi myös hyvä hajuvesi vaikuttaa sinun ja ympärillä oleviesi mielialaan ja tuoda mieliin muistoja. Hajukäämi (elin, joka aistii hajut) on suoraan yhteydessä limbiseen järjestelmään (aivojen tunnekeskus). Tämän ansiosta hajut voivat muuttaa mielialaamme, ja tuoda muistoja esiin. Muiden aistien signaalit joutuvat kulkemaan useiden neuronien läpi päästäkseen aivoihin. Hajujen aiheuttamat signaalit kulkeutuvat suoraan aivoihin, jonka ansiosta voimme saada hajuista heti erilaisia tunnetiloja, niin postiivisia, kuin negatiivisiäkin. 

Kevyt suklaan tuoksu voi viedä meidät lapsuuden talvi-iltoihin, jolloin joimme kuumaa kaakaota samalla, kun ulkona tuiskusi lunta. Muistot voivat luoda meissä sekä turvallisuuden, että turvattomuuden tunteita. Riippuen täysin muistoistamme. 

On olemassa paljon hajuvesiä, jotka käyttävät hyväkseen tätä ilmiötä ja tuoksuvat syötävän hyviltä. Nämä hajuvedet tunnetaan nimellä "gourmand", ja ne tuovat mieleen hyvän ruuan. Ja mikä tärkeintä, ne voivat kasvattaa myös potentiaalisen kumppanin ruokahalua. 
Suklaa

Suklaa on houkutteleva vaihtoehto, mutta sitä on myös hankala käyttää oikein. Varo liian makeita tuoksuja, tai muuten haiset 14-vuotiaalta tytöltä, joka on juuri tyhjentänyt paikallisen Makuunin irtokarkkihyllyt. Herrasmiehen tulisi suosia mieluummin rikasta tumman suklaan tuoksua, kuin sokerista maitosuklaata. Jotta et haisisi hintahtavalta, valitse hajuvesi, jossa on suklaan aromin lisäksi myös nahan, mausteiden tai meripihkan vivahteita. Naispuoliset suklaaholistit pitävät suklaan makua usein kiihottavana, joten olen hyvin varma, että suklaa toimii vähintään yhtä kiihottavasti silloin, kun se tarjoillaan miehen iholta. 


Mojito

Jos haikailet kesäisinä päivinä mojitoja, niin varmasti arvostat Guerlain Homme hajuvettä, joka tuoksuu mintulta, limetiltä ja rommilta. Voit myös miksata oman hajuvesi coctailisi ostamalla Malin+Goetz's:n rommin tuoksuista hajuvettä ja lime-hajuvettä.


Kahvi

Jos päiväsi ei ala ilman kahvikuppia, niin voit varmasti haistaa tuoreen kahvin hajun seuraavista hajuvesistä: Polo Double Black, Black Vetyver Café by Jo Malone, Armani Attitude, Givenchy Play. Jos taas olet Starbucksin fani ja haluat kahvisi maidolla ja runsaasti sokeroituna, niin suosittelen mieluummin seuraavia: Pure Coffee by Thierry Mugler tai Rochas Man. Jos taskuissasi polttaa ylimääräinen raha, niin sijoita ne Bond No. 9 New Haarlem hajuveteen. Lähes 200 euron hinnalla voit olla varma, että saat laatua. 
Kahvin tuoksun on todettu aiheuttavan ihmisissä lämmön ja turvallisuuden tunteita. 


Mausteet

Sanalla mausteinen en tarkoita tällä kertaa tulista Meksikolaista keittiötä. Hajuvesissä mausteisuus tarkoittaa mm. kaardemumman, kanelin ja neilikan tuoksua, ja usein taustalla on myös puun tuoksua. Tämä on selvästikin maskuliininen kategoria ja mausteiset tuoksut ovatkin keränneet miesten suosiota vuosien varrella. Kokeile Gucci Pour Homme II, Burberry London ja John Varvatos Vintage hajuvesiä. 
Ihmiset usein yhdistävät mausteisen tuoksun tuliseen persoonaan.


Vanilja

Kuten suklaata, täytyy vaniljaakin suihkuttaa ihoon hyvällä maulla. Oma suosikkini on Givenchyn Pi - hajuvesi, joka tuoksuu miedolta vaniljalta. Älä anna oudon näköisen pullon estää sinua hankkimasta Givenchyä. Toinen suosikkini on Tom Fordin Tobacco Vanille, jossa yhdistyy tupakanlehtien (ei savun) ja vaniljan tuoksu. Nämä tekevät tuoksusta hieman hunajaisen ja savuisen. 


Sitrus hedelmät

Jos sitruunat ja appelsiinit ovat juttusi, niin varmasti myös pidät sitruunaisen raikkaista tuoksuista. Hollywoodissakin tunnettu Acqua Di Parma sitrus-hajuvesi hallitsee tämän kategorian ykkössijaa yhdessä Christian Dior’s Eau Sauvagen kanssa. Molempien tulisi kuulua jokaisen miehen kokoelmaan. 

 Katso täältä kattava hajuvesiopas!